Klik hier voor grote versie! 20 daagse rondreis dooor Peru
De route door Peru.
Klik hier voor grote versie! dag 1 Amsterdam - Lima
De vlucht van Amsterdam naar Lima. Op de foto is de tussenlanding op Flamingo-airport in Bonaire.
Klik hier voor grote versie! dag 2 Lima - Pisco
We verlaten Lima en gaan op weg naar de vissersplaats Pisco, gelegen aan de Pacific. In de middag maken we een mooie tocht door het beschermde natuurgebied van Paracas met zijn kleurrijke woestijn. Bij de restaurantjes aan de kust is het genieten van heerlijke visgerechten.
Klik hier voor grote versie! dag 3 Pisco - Ballestas Eilanden
Vroeg uit de veren voor een schitterende boottocht naar de Ballestas eilanden, waar pinguïns, zeehonden en ongelooflijk veel vogels wonen, de Galapagos eilanden in het klein! 's Middags rijden we via Ica, een stadje dat omgeven wordt door enorme zandduinen, naar Nazca.
Klik hier voor grote versie! dag 4 Nazca
's Ochtends maken we een tocht naar de Incabegraafplaats Chauchilla, waar grafschenners vele graven hebben geplunderd en in chaos hebben achtergelaten. In de middag een spectaculaire vlucht over de mysterieuze figuren in de Nazca-woestijn. Een unieke belevenis!
Klik hier voor grote versie! dag 5 Nazca - Arequipa
Het was de bedoeling deze dag naar Arequipa te rijden maar onderweg was de weg afgesloten door een 24-uurs staking.
Klik hier voor grote versie! dag 6 Nazca - Arequipa
We rijden door de woestijn naar de woeste kust, waar het landschap na elke bocht weer verandert. Na een lange, maar interessante route rijden we de oude koloniale stad Arequipa binnen, ook wel de 'Witte Stad' genoemd. Arequipa dankt zijn bijnaam aan de witte lavastenen van de Misti-vulkaan die in vele gebouwen zijn verwerkt. Deze vaak met sneeuw bedekte vulkaan torent hoog boven de stad uit.
Klik hier voor grote versie! dag 7 Arequipa
Vrije dag in Arequipa. Een absolute aanrader is een bezoek aan het prachtige Santa Catalina klooster met de fel beschilderde patio's, middeleeuwse nonnencellen en steegjes. Niet te missen is ook de 'Plaza de Armas' van Arequipa, deze wordt beschouwd als het mooiste plein van Peru. In en om de Plaza zijn leuke restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes.
Klik hier voor grote versie! dag 8 en 9 Colca Canyon
De Colca Canyon is een schitterend natuurgebied met gigantische bergen, actieve vulkanen, bevroren ijswanden en diepe kloven. Hier leven wilde lama's en vindt u schilderachtige Andesdorpjes. We overnachten in een eenvoudig, maar zeer sfeervolle accommodatie in een klein dorpje, ver van de bewoonde wereld. Chivay heeft een kleurrijke markt waar bijna iedereen nog traditioneel gekleed gaat. In een omgeving van bergen kan genoten worden van de heerlijke heetwaterbronnen. De volgende ochtend rijden we door een vallei met een adembenemend uitzicht in de richting van Cruz del Condor, waar u de enorme condor kunt zien vliegen. Dit gebied is misschien wel het meest indrukwekkende dat u zult tegenkomen.
Klik hier voor grote versie! dag 10 Colca Canyon - Puno
Vanuit de Colca Canyon rijden we via de hoogvlakten van de Andes naar Puno. Deze stad, gelegen op ongeveer 3800 meter hoogte, ligt aan het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het legendarische Titicaca-meer.
Klik hier voor grote versie! dag 11 Puno/Titicaca meer
Dagtocht over het legendarische Titicaca-meer. We varen over het saffierblauwe water naar de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen waar letterlijk alles van riet is gemaakt. 's Middags brengen we een bezoek aan het eiland Taquile Island en aan het einde van de middag varen we weer terug naar Puno.
dag 12 Puno - Cusco
De tocht naar Cusco is een lange maar zeer mooie. De hoogvlakten maken langzaam plaats voor groene valleien met rivieren. Onderweg zien we al de eerste Incaruïnes. We komen aan in de oude, sfeervolle Incahoofdstad Cusco, één van de mooiste plekjes van heel Zuid-Amerika!
Klik hier voor grote versie! dag 13 Cusco - Heilige Vallei
In de ochtend bezoeken we het kleurrijke plaatsje Pisac. Vervolgens staat een werkelijk prachtige trekking op het programma. De wandeling start bij een onovertroffen uitzichtpunt over het machtige Andes gebergte met zijn besneeuwde toppen. Deze trek voert langs glinsterend witte zoutbekkens van Las Salinas. Na een picknick lunch dalen we verder af tot we bij de Urubamba rivier aankomen. We overnachten in een tentenkamp. Bij het kampvuur wordt op traditionele wijze een Pachamanca maaltijd voor u bereid.
Klik hier voor grote versie! dag 14 Ollantaytambo - Aguas Calientes
Vanuit Ollantaytambo vertrekt de trein naar de bij Machu Picchu gelegen nederzetting van Aguas Calientes. Voordat u hier aankomt heeft u eerst nog de ervaring van een overweldigende treinreis door een riviervallei met steile bergwanden. Naarmate u verder afdaalt neemt de vegetatie tropisch vormen aan. Na aankomst heeft u nog ruim de tijd om de lokale souvenirmarkt te bezoeken.
Klik hier voor grote versie! dag 15 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco
Vroeg in de ochtend, als het nog stil is in de verborgen stad, worden we getrakteerd op een ongeëvenaard zicht op Machu Picchu naarmate de zon opkomt. In 1911 werd Machu Picchu bij toeval ontdekt en werd in één klap wereldberoemd. De ligging en de bouwwerken zijn spectaculair en dit bezoek is absoluut een hoogtepunt van de reis! Aan het einde van de dag reizen we per trein weer terug naar Cusco.
Klik hier voor grote versie! dag 16 en 17 Cusco
U heeft twee volle dagen om te genieten van de prachtige stad Cusco. Op de markten en in de winkeltjes is van alles te koop. Terwijl de rest te paard enkele Incaruïnes in de buurt ging bezoeken ben ik gaan winkelen. De volgende dag de Inca ruïnes Sacsayhuaman te voet bezocht. In de namiddag een rondleiding door het niños hotel. Lees meer over hun projecten op de website http://www.ninoshotel.com.